Schooltuin Westpark is de jongste schooltuin van de gemeente Groningen. Hij is in 2013 geopend en ligt in de wijk De Held (Groningen-West). Vlakbij de Tiny Houses, voedselbos Plukn, zelfoogsttuin De Blije Bodem en Tuinindestad.

Deze schooltuin vindt duurzaamheid belangrijk
Zo wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van plantaardig eten. Er staan walnotenbomen, er worden sojabonen verbouwd en op het dak van het leslokaal liggen zonnepanelen. Een gezonde bodem is belangrijk. Daarom werken de leerlingen met biologische plantjes. Er wordt gemulcht en verder wordt de grond zo veel mogelijk met rust gelaten.

Weer of geen weer, de lessen gaan in principe gewoon door
En het liefst buiten! Lekker in de tuin of onder de overkapping. Want daar is het droog als het regent en koel als de zon fel schijnt.

Kinderen beleven en leren hier veel
Thema's worden herhaald in de lessen die volgen. Proeven staat centraal en de zonnebloem is de 'mascotte' van deze schooltuin. Leerlingen kunnen hier creatief bezig zijn met organisch materiaal. Wandelend langs het bospad zijn ze even stil. Zo horen en zien zij veel verschillende vlinders en vogels. De schooltuin staat vol met bloemen, groenten en kruiden. Achterin ligt een grote vijver. Hier ontdekken leerlingen welke dieren in en rondom het water leven.

Op deze schooltuin werken
Rik Breed, tuinleider
Rixt Kok, medewerker educatie
Hedy Borst, medewerker educatie
Rienk Boer, medewerker tuinonderhoud

Play Video