Schooltuin Westpark

Westpark korenbloemen

Adres: Tarralaan 2, 050-3676330
Tuinleider: Rik Breed, rik.breed@groningen.nl
Andere medewerkers: Hedy Borst, Rienk Boer, Rixt Kok.

In schooltuin Westpark krijgen kinderen van groep 1 t/m 8 les in ecologische basisvorming in de vorm van lessen uit de Groene-leerlijn .
De tuin is ruim opgezet en beschikt over een bijenstal die bezocht wordt tijdens de bijenles. Tevens is er een grote vijver die gebruikt wordt voor onder andere de les amfibieën en de les leven in zoet water. In 2016 heeft de tuin nieuw leslokaal in gebruik genomen.

Recepten
Wat is er leuker dan je zelf verbouwde groenten bereiden? In het receptenboekje vind je lekkere recepten voor de groenten uit je eigen schooltuin! Van raapstelen tot rode bieten, van spinazie tot spitskool. Eet smakelijk!

 

 

Schooltuin Westpark in de vakantie open!

Hallo Kinderen

Schooltuin Westpark is in de zomervakantie open. Dit is een mooie kans om je tuintje te laten zien aan bijvoorbeeld je papa, mama of opa en oma. Verder zijn er nog verschillende activiteiten zoals:

  • Je tuin onderhouden
  • Natuurschilderijtje maken
  • Slootvissen
  • Bosje bloemen plukken.

Wij zouden het leuk vinden als jullie ons in de vakantie komen opzoeken.

In de weken 28,29,30, 32 en 33 is de tuin is open op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 14:00.

Groeten, Rixt, Hedy, Rienk en Rik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinieren in coronatijd

De afgelopen maanden zijn de tuinmedewerkers hard aan het werk geweest om de tuintjes van de kinderen alvast gereed te maken voor hun terugkomst. En nu is het dan zover: de kinderen zijn terug en kunnen direct aan de slag.