Schooltuin Paddepoel ligt in de wijk Paddepoel. De schooltuin werkt geregeld samen met deze wijk. Zo organiseert buurtvereniging Paddepoel Noord-Oost hier activiteiten en is er een speeltuintje voor de kinderen uit de buurt.

Op deze schooltuin leven ook geiten
Kinderen kunnen ze bekijken en aaien. Maar er is meer: hier maken ze kennis met groenten, maar ook met kikkers, salamanders, libellen, vlinders en bijen. De eekhoorn komt hier ook voorbij en regelmatig wordt de grote bonte specht gehoord én gezien. Om deze schooltuin loopt ook een bospad. In de herfst vinden leerlingen hier eikeltjes, beukennootjes en verschillende soorten paddenstoelen. Heel verrassend en ontzettend leerzaam.

Niet spitten, mulchen en werken met veel verschillende planten
Op een groot deel van deze schooltuin wordt er gewerkt volgens de principes van de permacultuur. Ook zijn er zonnepanelen en kinderen krijgen zo veel mogelijk buiten les. Met het opgevangen regenwater worden de planten water gegeven en op de vuurplaats wordt er soep gemaakt van groenten uit de tuin. Deze schooltuin heeft ook een heel mooi en nieuw leslokaal. Met veel opgezette dieren, fossielen en een prachtig uitzicht over de tuin!

Op deze schooltuin werken
Mirjam Berkepas, tuinleider
Sjoerd Grootendorst, medewerker educatie
Ramon Hogenberg, medewerker tuinonderhoud

Play Video