Bezoek eens de kinderboerderij in het Stadspark
Achter het houten hek waan je je in een wereld vol dieren. Op deze kinderboerderij lopen de schapen en geiten lekker los over het terrein. Je mag ze best even aaien. Ook leven er koeien, varkens, pony’s, ezels, konijnen, cavia’s, kippen, kalkoenen, pauwen, loopeenden en ganzen. Wat een gezellige beestenboel middenin het groene Stadspark!

Naast de kinderboerderij vind je Paviljoen ’t Groene Hart
Hier kan je terecht voor koffie, thee, fris, een gebakje, tosti, ijs en ander lekkers. De medewerkers van WerkPro verzorgen dit graag voor jou. Meer informatie? Ga dan naar de website van WerkPro.

In het Paviljoen bieden wij natuureducatie
In de vitrines kan je een deel van onze collectie opgezette dieren, paddenstoelen en schedels bekijken. Om de maand geven wij hier een nieuw thema aan en hangen er informatieve posters aan de ramen. Daarnaast hangt er een grote schoolplaat aan de wand. Hierop zie je welke dieren er zoal in het Stadspark leven, wat hun kenmerken zijn en tot welke klasse zij volgens de taxonomie van het dierenrijk thuishoren.

Ook liggen er kinderboerderij-kleurplaten en staat er een grote ‘boekenkastboom’. Deze hebben wij gevuld met veel leuke en leerzame boeken over de natuur. Voor jong én oud!

Rondom de kinderboerderij bieden wij natuuractiviteiten
Zo start hier het Bomenpad, de speurtocht op de kinderboerderij en Paviljoen 't Groene Hart is het verzamelpunt voor onze excursies.

Klik hier voor onze contactgegevens 

Ook de allerjongste bezoekers genieten van de pasgeboren dieren
Play Video
Play Video