GE DIGITAL CAMERA

Overzicht aanbod NDE excursies

QR Bomenpad in het Stadspark 

In het NDE Paviljoen 't Groene Hart kun je een routekaart halen om met je telefoon de QR codes te scannen en een pad te ontdekken! langs 19 bomen. Er is ook een woordpuzzel op te lossen!

Beleef het op de boerderij
Heeft een koe dunne poep? Heeft een koe horens? Waarom heeft een koe zoveel magen? Veel vragen waar je een antwoord op krijgt tijdens het boerderijeducatieprogramma De Boer Op Noord.

Goud Goed
Leerlingen leren bij een bezoek aan het kringloopbedrijf van alles over afval en recycling. uiteraard steken ze zelf ook de handen uit de mouwen!

Onderwaterles
Wie heeft er wel eens les gehad onder water? NDE biedt leerlingen elke zomer de unieke gelegenheid om met flippers, duikbril het onderwaterleven van de Hoornse plas te verkennen.

Beleef het Bevrijdingsbos
In samenwerking met stichting het Bevrijdingsbos heeft NDE een natuurontdekkingstocht ontwikkeld in het bos tussen de oude stadsweg en het kerkje van Noorddijk.

Naar de kinderboerderij
In samenwerking met de kinderboerderij zijn de programma’s Bas Gans en Cora Konijn ontwikkeld om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met natuur en milieu. Kinderen ervaren hoe je dieren verzorgt, verantwoord met ze omgaat en overwinnen eventuele angst ze aan te raken.

Natuurinfotafel Kettingpad
Aan het Kettingpad in Beijum staat een natuurinfotafel in de vorm van een picknictafel. Op de site van Biota kun je zien wat je hier mee kunt doen. NDE heeft heeft een leuke les ontwikkeld die je rondom deze infotafel kunt geven. De kinderen gaan namelijk een ecologisch onderzoek doen om de natuurwaarde van het gebied te bepalen.

Natuurinfotafel Meedenpad
Aan het Ecoduct bij het Meedenpad aan de oostelijke ringweg bij Kardinge staat een natuurinfotafel in de vorm van een picknictafel. Op de site van Biota kun je zien wat je hier mee kunt doen. NDE heeft heeft een leuke les ontwikkeld die je rondom deze infotafel kunt geven. De kinderen gaan namelijk een ecologisch onderzoek doen om de natuurwaarde van het gebied te bepalen. Op deze plek gaan de kinderen specifiek onderzoek doen naar bepaalde dieren.