Naar de Kinderboerderij

kinderboerderij2In samenwerking met de kinderboederij zijn de programma’s Bas Gans en Cora Konijn ontwikkeld om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met natuur en milieu. Kinderen ervaren hoe je dieren verzorgt, verantwoord met ze omgaat en overwinnen eventuele angst ze aan te raken.kinderboerderij

Bas Gans (4+)
Bas Gans is een speelse ontdekkingstocht op de kinderboederij voor groep 1 t/m 3. Uitgangspunt is het verhaal over Bas, een tamme gans op de kinderboederij. Hij raakt bevriend met Mira, een wilde gans uit het Hoge Noorden. Hun bijzondere avonturen zijn een kapstok voor allerlei themagesprekjes en activiteiten. Bas Gans kan zelfstandig door een leerkracht op de kinderboerderij worden uitgevoerd.
Het pakket Bas Gans bestaat uit:
• een map met verhaal, voorbereiding en lessuggesties
• een opdrachtenmap
• een map met verwerkingssuggesties
De voorbereiding in de klas: 1,5 uur. Bezoek aan de kinderboederij duurt ongeveer een uur. Activiteiten na afloop: vrije keuze.
Bas Gans kan uitgevoerd worden op de kinderboederijen Stadspark, het Boegbeeld, Beestenborg en dierenweide Eelderbaan. Meld uw bezoek van te voren even aan.
Het pakket kan voor € 10 besteld worden bij NDE.

Cora Konijn (3+)
Cora Konijn is gemaakt voor reguliere bezoekers van de kinderboederij, maar ook geschikt voor peuterschool, kinderdagberblijf of naschoolse opvang. Het is een prachtig geïllustreerd prentenboekje over het konijn Cora, dat op een dag uit haar hok ontsnapt en op avontuur gaat. De belevenissen van Cora worden aangevuld door opdrachtjes die de kinderen uitvoeren bij de dieren. Voorin staat een korte instructie voor ouders en begeleiders.

Duur en bijzonderheden
Het boekje Cora Konijn kost € 2 en is te koop (en uit te voeren) bij de kinderboerderijen Stadspark, het Boegbeeld, Beestenborg  en dierenweide Eelderbaan.

Meld uw bezoek van te voren even aan. De tocht duurt ongeveer drie kwartier.