regenwaterproject

Regenwaterproject voor bassischolen

Lessenserie regenwatergebruik

 

Proefjesboek

Het Huis- Tuin- en Keuken Proefjesboek

Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Kinderen worden vanzelf onderzoekers - zonder gevaar voor eigen leven!

* Hoe krijg je een gekookt ei in een fles?
* Kun je een vierkante zeepbel maken?
* Hoe schrijf je een geheim bericht met melk?
* Kun je kleuren zien die er niet zijn?

Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder.

Het Proefjesboek komt voort uit proefjes.nl, de website die Robbert Dijkgraaf in 2004 heeft opgericht om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Ga eens mee met een wildplukwandeling......

Voor een wildplukwandeling in Groningen of Drenthe ben je bij Greendreamster aan het goede adres. In Nederland zijn volop eetbare wilde planten te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Wil je alles leren over hoe je eetbare wilde planten kan herkennen, oogsten en gebruik in de keuken? Ben je beginnend wildplukker of heb je een online wildplukcursus gedaan en wil je graag meer praktijkervaring opdoen? Ga eens mee met een wildpluk wandeling in Groningen, Drenthe of een locatie naar keuze in Noord Nederland. Dan gaan we samen op zoek naar eetbare bloemen, kruiden, zaden, noten en bessen van het seizoen.

Het wildpluk seizoen start in het voorjaar tegelijk met de eerste blaadjes aan de bomen. Kijk in de agenda of doe een aanvraag. Neem contact op om een datum en locatie af te spreken.