Het Geheim van de Onlanden

Het Geheim van de Onlanden geheim van de onlanden

 

De Onlanden, even ten Zuid-Westen van Groningen, is het grootste waterbergingsgebied van Nederland. Terwijl de stad droge voeten houdt, ontwikkelt zich hier de komende jaren een prachtig en nat natuurgebied.

Leerlingen en leerkrachten verkennen dit gebied in een spannende wandel- en fietsnatuurspeurtocht. Ze leren van alles over landschap, natuur, klimaatverandering, cultuurhistorie en archeologie. Daarnaast lossen ze een prangende kwestie op: wát zit er toch in dat mysterieuze koffertje van de boswachter?

Verborgen geheim
De route start in de wijk Ter Borch, aan de Madijk. Kinderen stappen hier op de fiets met een rugzakje vol onderzoeksmaterialen, verrekijkers en zoekkaarten. Op strategische plekken in het landschap bevinden zich ingegraven boxen. Elke box onthult via een opdracht een verborgen geheim van de Onlanden. De kinderen kunnen de geheimen ontsluiten met de sleutel in hun rugzakje. Op school kan met behulp van de gevonden codes de inhoud van het mysterieuze koffertje gevonden worden. Scholen die dieper op de materie in willen gaan kunnen een verhalend ontwerp uitvoeren. Kinderen zullen zich hierbij erg betrokken voelen!

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met NDE Groningen 050-367 63 21, of mail naar nde@groningen.nl . Geef aan met welke klas u komt, evenals het aantal leerlingen. Daarnaast meldt u de naam van de school en de naam, telefoonnummer en mailadres van de leerkracht. U krijgt een week voor de tocht de handleiding toegestuurd, zodat u zich op tijd kunt voorbereiden. De rugzakjes haalt de school zelf op na afspraak met NDE. telefoon 050-3676321.Adres: Beijumerweg 19, 4737AB Groningen.