De Boer op!

De Boer op Noord

de boer op

NDE heeft in samenwerking met Programma landelijk gebied Groningen een boerderijeducatieprogramma ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Kinderen leren hierbij van alles over het moderne melkvee- en/of zoogkoeienbedrijf.

Na een gezamenlijke rondleiding gaan de kinderen in groepjes op ontdekkingstocht in en om de boerderij. Ze zien bijvoorbeeld hoe een koe er precies uitziet, hoe het melken in zijn werk gaat en wat er in de stal te zien is. Ze maken kennis met een aantal echte boerderijapparaten zoals de trekker. Ook mogen kinderen koeien voeren, mest en voer onderzoeken en een kunstkoe melken. De boerderijen die u met de klas kunt bezoeken liggen op fietsafstand van de stad Groningen.
Meer informatie en adressen kunt u vinden op de website www.deboeropnoord.nl.

Voor wie: Vanaf groep 5 is een boerderijbezoek gratis (gesubsidieerd). Er is ook een programma voor de onderbouw. Hier zijn echter kosten aan verbonden (75 euro). Voor meer informatie: zie de website www.deboeropnoord.nl.
Hoe: u kunt zich aanmelden op de website www.deboeropnoord.nl (let op: aanmelden gaat het best via de browser van Mozilla Firefox!). Hier kunt u een dagdeel bij de boerderij van uw keuze reserveren.
Hoe lang: ongeveer twee uur, op een ochtend
Waar: o.a. Melkveebedrijf ‘Beleef de koe’, Melkveebedrijf Koe en Jij en zuivel- en kaasboerderij Den Hartogh in Meedhuizen. Er zijn ook educatieboerderijen in Stadskanaal, Onnen (Drenthe) en het Westerkwartier.