Boomfeestdag

Bomen zijn van levensbelang voor milieu, ecologisch evenwicht en zuurstof. De nationale boomfeestdag laat kinderen elk jaar zien wat voor vitale betekenis bomen hebben op het leven van mensen.

Natuur- en Duurzaamheid Educatie (NDE) organiseert in de stad Groningen de boomfeestdag in samenwerking met Stadsbeheer.boomfeestdag

Dit jaar is het thema: bomen beleven. Kinderen zullen bomen en struiken planten bij de nieuwe schoolgebouwen van de Feniks en de Aquamarijn in Gravenburg. NDE verzorgt op deze scholen bomenlessen, die kinderen alles leren over over nut en verzorging van bomen. Het planten vindt plaats in een feestelijke sfeer. Na afloop krijgt iedereen een kleine attentie.

Boom op eigen schoolplein
Ook als u niet betrokken bent bij de centrale locatie, kan uw school meedoen aan de boomfeestdag. Wilt u een boom planten op het schoolplein of een andere activiteit rond bomen organiseren? Geef uw wensen door aan NDE. Samen met Stadsbeheer kijken wij of het haalbaar is. We kunnen afspraken maken over de keuze en levering van de boom. In enkele gevallen kan Stadsbeheer ook ondersteuning bieden bij het planten en de bijbehorende materialen leveren.

Aanmelding
In januari ontvangen alle scholen een brief met daarin informatie over het thema, de centrale locatie, de datum en hoe u zich aan kan melden. Alle scholen die meedoen ontvangen daarna een brief vol interessante suggesties voor lessen, informatie over bomen en de geschiedenis van de boomfeestdag. Ook heeft NDE diverse bomenlessets te leen.

Voor meer informatie over het thema: www.boomfeestdag.nl.

Voor wie: groep 7 en 8