Bas Gans op de kinderboerderij

Kinderboerderijprogramma Bas Gans

Doel: Kinderen ervaren hoe je dieren verzorgt, verantwoord met ze omgaat en overwinnen hun eventuele angst ze aan te raken
Inhoud: Bas Gans is een speelse ontdekkingstocht op de kinderboerderij voor groep 2 en 3, speciaal ontwikkeld om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met zorg voor natuur en milieu.
Uitgangspunt is het verhaal over Bas, een tamme gans op de kinderboerderij. Hij raakt bevriend met Mira, een wilde gans uit het hoge noorden. Samen beleven ze bijzondere avonturen. Bas Gans kan zelfstandig door de leerkracht op de kinderboerderij worden uitgevoerd.
Duur: voorbereiding in de klas: 1,5 uur. Bezoek kinderboerderij: een uur. Activiteiten na afloop: vrije keuze. Bas Gans kan uitgevoerd worden op de kinderboerderijen Stadspark, Het Boegbeeld, Beestenborg en dierenweide Eelderbaan. Meldt u uw bezoek van te voren even aan.

Bijzonderheden: Het pakket bestaat uit een mapje met verhaal, voorbereiding en lessuggesties, een opdrachtenmap en een mapje verwerkingssuggesties. Alle basisscholen in Groningen hebben  een gratis exemplaar van Bas Gans ontvangen, u kunt het pakket ook lenen bij NDE.